Uusille opiskelijoille

Fuksioppaan fukseille löydät täältä: Turun historian ja arkeologian fuksiopas.

Tälle sivulle on koottu erityisesti uusia opiskelijoita koskevia tietoja historianopiskelijoiden ainejärjestön, Kritiikin, toiminnasta.

Kaikenlaisia kysymyksiä koskien Kritiikin toimintaa tai historian opiskelua ylipäätään saa aina laittaa viestitse tai kysyä esimerkiksi päivystyksissä! Viesteihin vastailevat Kritiikin hallituksen jäsenet, jotka ovat ihan tavallisia (aika kivoja) opiskelijoita. Löydät kunkin hallituksen jäsenen yhteystiedot sivun Kritiikki ry alta.

Sisällys:

  • Jäseneksi liittyminen
  • Ainejärjestön tiedotus

Jäseneksi liittyminen

Kritiikki ry:n jäseneksi voi liittyä maksamalla jäsenmaksun 30 euroa yhdistyksen tilille FI32 4713 0010 0100 49 viitteellä 8316.

Jäsenenä ostat Kritiikki-tuotteita ja pääset osallistumaan yhdistyksen tapahtumiin aina edullisimpaan hintaan. Lisäksi saat käyttöösi ainejärjestön kirjaston, ja pääset istuskelemaan yhdistyksen toimistolle kaksi kertaa viikossa järjestettäviin päivystyksiin, joissa on tarjolla kahvia ja teetä (ilmaiseksi!) sekä sekalainen joukko kanssaopiskelijoita. Kritiikin omien päivystysten lisäksi perjantaisin pyörivät yhteispäivystykset Kanta ry:n kanssa.

Maksamalla jäsenmaksun myös tuet yhdistyksen toimintaa, johon kuuluu esimerkiksi Kritiikki-lehden julkaiseminen, historianopiskelijan edun ajaminen yliopistopolitiikassa ja yleinen historiaoppiaineiden kanssa käytävä keskustelu opetuksen kehittämisestä. Jäsenenä olet myös oikeutettu äänestämään yhdistyksen kokouksissa ja halutessasi myös lähtemään ehdolle yhdistyksen hallitukseen.

Jäsenmaksu on kertaluontoinen ja jäsenyys kestää yhtä kauan kuin opiskelu historian laitoksella. Jäsenenä liityt samalla Historian opiskelijain liittoon (Hol) sekä ISHA Turkuun.

Maksutiedot
Saaja Kritiikki ry
Tilinumero FI32 4713 0010 0100 49
Viite 8316
Hinta 30 euroa

Huom! Maksettuasi jäsenmaksun lähetä täydellinen nimesi, osoitteesi (muista ilmoittaa myös kotikuntasi), sähköpostiosoitteesi (se, jota tulet käyttämään tulevaisuudessakin – mieluusti utu-mallia) sekä puhelinnumerosi Kritiikki ry:n hallituksen sihteerille Leevi Jääskeläiselle osoitteeseen lajaas@utu.fi.Tiedot tarvitaan Kritiikin jäsenrekisteriä varten, eikä niitä levitetä sen ulkopuolelle.

Jäsenyydestä voi ilmoittaa mieluiten sähköpostilla. Viestiin laitetaan täydellinen nimi, opintojen aloitusvuosi ja ilmoitus haluaako kuulua vielä Kritiikkiin. Näin toimitaan sen takia, että Kritiikin jäsenyys poistuu opiskelijan valmistuessa, mutta on epätodennäköistä, että valmistuneet kritiikkiläiset muistaisivat ilmoittaa asiasta jäsenrekisteriä varten. Jäsenrekisteriselosteen voit lukea täältä.


Ainejärjestön tiedotus

Kritiikin toiminnasta saa tietoa monta kanavaa pitkin. Nopein tiedotuskanava on yhdistyksen sähköpostilista. Sähköpostilistalle voit liittyä täältä. On tärkeää, että valitset ”ei” kohdassa ”Haluatko vastaanottaa listan viestit päivittäisenä kokoelmana yksittäisten viestien sijaan?”, sillä näin saat varmasti kaikki tiedot tapahtumista ja esimerkiksi tapahtumien ilmoittautumislinkit tulevat ajallaan.

Kertomuksia tapahtumien ja projektien onnistumisesta sekä yhdistyksen jäsenien ja ulkopuolisten asiantuntijoiden pohdintoja voi lukea myös Kritiikki-lehdestä sekä Kritiikin blogista. Kritiikki-lehti löytyy myös Instagramista nimellä kritiikkilehti.

Iso osa Kritiikin tiedotuksesta tapahtuu nykyään myös somessa. Kritiikki löytyy sekä Facebookista, että Instagramista (linkit alla). Facebookista löydät tapahtumat ja muuta ajankohtaista tietoa, ja Instagramissa pääset seuraamaan Kritiikin arkea ja juhlaa sähköpostilistaa rennommassa muodossa! Kaikenlaisia kysymyksiä, ideoita ja kommentteja voi laittaa viestitse somekanavissa tai sähköpostilla.

Kritiikin tiedottaja 2024: Rein Melakari (sähköposti emmela@utu.fi)