Kritiikki ry

Kritiikki ry on Turun yliopistossa kulttuurihistoriaa, Suomen historiaa ja yleistä historiaa opiskelevien oma ainejärjestö, jolla on takanaan värikäs menneisyys ja edessään loistava tulevaisuus.

Kritiikki ry kuuluu yhteisöjäsenenä Turun yliopiston ylioppilaskuntaan (TYY) ja sen tärkeimmät tehtävät ovat alan opiskelijoiden etujen ajaminen yliopisto-organisaatiossa ja jäsenten integroiminen opiskelijaympäristöön erilaista vapaa-ajan toimintaa järjestämällä.

Kritiikki ry kuuluu maanlaajuiseen Historian opiskelijan Liittoon (Hol ry) sekä International Students of History Associationiin (ISHA). Yhdessä Turun yliopiston poliittisen historian ja valtio-opin opiskelijoiden ainejärjestön Politiikan tutkimuksen klubi ry:n ja Åbo Akademin historian opiskelijoiden ainejärjestön Kleio rf:n kanssa Kritiikki ry muodostaa Isha-Turun osaston. Kritiikki ry:n jäsenenä liityt automaattisesti myös Hol ry:n ja ISHA:n jäseneksi.

Kritiikki ry julkaisee Kritiikki-lehteä, joka on myös järjestömme pää-äänenkannattaja. Lehteämme on julkaistu yhtäjaksoisesti jo vuodesta 1960.

Kritiikkiläiset on helppo tunnistaa mustista viitoista, joita käytetään opiskelijahaalareiden asemasta. Järjestössämme saat nauttia opiskelijan arjesta ja juhlasta täysin siemauksin, samanhenkisten ihmisten seurassa. Opiskeluaikaa ei syyttä sanota elämän parhaaksi ajaksi: se voi antaa uusia ja unohtumattomia kokemuksia, taitoja ja ihmissuhteita. Tule rohkeasti tutustumaan ja rakastumaan ainejärjestötoimintaan, nähdään toimistolla!

Kritiikki ry toivottaa lämpimästi kaikki historiaa opiskelevat tervetulleiksi mukaan toimintaan!