Toimikunnat

Kritiikillä on useita toimikuntia toimimassa hallituksen rinnalla. Toimikuntiin osallistuminen on helppo tapa osallistua ainejärjestön toimintaan ja saada arvokasta kokemusta.

Lehtitoimikunta

Lehtitoimikunta hoitaa Kritiikki ry:n lehden Kritiikki, suunnittelun, kokoamisen, julkaisun ja levittämisen. Lehteä julkaistaan 4 kertaa vuodessa: 2 kertaa alkuvuodesta ennen vappua, sekä 2 kertaa loppuvuodesta ennen pikkujoulua. Toimikuntaan pääsee mukaan muun muassa kirjoittajana*, kuvittajana, valokuvaajana, suunnittelijana tai taittajana. Toimikunnassa voit hioa vanhoja taitojasi tai oppia uutta, yksin tai yhdessä. Vaikka et olisi koskaan aiemmin puuhannut lehtien kanssa, toimikunnan parissa voit oppia tuomaan esille luovuuttasi omalla tavallasi. Sinulla ei tarvitse olla aiempaa kokemusta esimerkiksi taitosta osallistuaksesi mukaan, muut osaajat auttavat mielellään!

Lehden suunnittelusta pidetään 1-3 kokousta per lehti. Kokoukset ovat rentoja, eikä niihin ole pakko osallistua. Koska toimikunnassa oleminen on vapaaehtoista, mukaan voi tulla tai joukosta voi lähteä milloin itse haluaa. Lehteen osallistuminen ei velvoita toimikuntaan kuulumista, vaan ideoita voi lähettää lehtivastaavalle. Lehtivastaavana toimii Jasmin Kivelä (jasmin.a.kivela@utu.fi). Viestiä voi myös laittaa muulle lehtitoimikuntalaiselle, joka välittää viestin eteenpäin.

* Huom. Voit itse valita, kirjoitatko omalla nimelläsi vai nimimerkin takana. Novellit ovat tyypillisimpiä kirjoituksia, joissa voi käyttää muuta kuin omaa nimeä.

Kalenteritoimikunta

Kalenteritoimikunnan tehtävänä on Kritiikin vuosittaisen seinäkalenterin tekeminen. Kalenteritoimikunnassa tarvitaan monenlaista tekijää, esimerkiksi kuvaajaa, taittajaa, mallia, suunnittelijaa, ja montaa muuta. Jotain hommaa löytyy aina! Kokoustamme yleensä noin kerran kuussa, ja kuvaustilanteita tulee pitkin vuotta.

Meillä on toimikunnassa rento ja luova meno, ja toivotamme tervetulleeksi kaikenlaiset tekijät! Jos kiinnostuit, ota yhteyttä toimikunnan puheenjohtajaan Eerika Erkkilään (eeerkk@utu.fi). Nähdään seuraavassa kokouksessa!

Tapahtumatoimikunta

Mikäli Kritiikin tapahtumien suunnittelu ja toteutus herättää mielenkiintosi, kannattaa liittyä tapahtumatoimikuntaan! Toimikunta tarjoaa mahdollisuuden osallistua ainejärjestön toimintaan matalalla kynnyksellä ja ilman sitoutumista suurempaan vastuuseen. Olemme hallituksen tapahtumavastaavien apukäsinä esimerkiksi sitsiaskarteluissa ja -tarjoiluissa sekä keksimme hauskaa viihdykettä sitsiväen iloksi. Toimikunta järjestää myös omia tapahtumia, kuten joulu-, pääsiäis- ja Halloween-iltamia sekä teemallisia kaupunkikierroksia. Aiempaa projektikokemusta ei tarvita, innokkuus on tärkeintä! Voit tulla kurkkaamaan toimikunnan kokouksia tai ottaa suoraan yhteyttä toimikuntalaisiin.

Toimikunnan vastaava vuonna 2024 on Emil Huovinen (emihuo@utu.fi).

Toiminnan kehittämisen toimikunta

Kritiikin toiminnan kehittämisen toimikunta (aka tk-toimikunta, TKTK tai KTKTK) on toimikunta jossa ideoidaan parempaa ainejärjestöä sekä suoritetaan konkreettista projektiluontoista kehittämistyötä. Aiempina vuosina olemme muun muassa valmistelleet yhdistyksen sääntöihin tarvittavia muutoksia, kehittäneet tutoroinnin tietopakettia, kirjoittaneet Kritiikille arvot ja turvallisen tilan periaatteet sekä suunnitelleet viittamerkkejä. Toimikunta kokoontuu 1-3 kertaa kuukaudessa ja toiminta jatkuu läpi lukuvuoden. Toimintaan osallistuminen ei ole mitenkään velvoittavaa, joten kokouksiin tulemiseen on toivottavasti matala kynnys.

Toimikunnan vastaava vuonna 2024 on Mikko Lähdesmäki (mijuhl@utu.fi).