Toiminta

TOIMINTA

 

Päivystykset

Toiminnan kulmakivenä ovat ehdottomasti perinteikkäät ja kotoisat päivystykset, joita järjestetään Kritiikin toimistolla Ylioppilastalo B:ssa joka tiistai ja torstai klo 12-14 (Aikala-päivystyksiä lukuunottamatta. Ks. Ajankohtaista). Vuonna 2019 aloitimme myös perjantaipäivystyksen yhdessä toimistonaapurimme Kannan kanssa. Perjantaipäivystykset pidetään joka perjantai klo 12-14. Päivystykseen voi tulla valtaamaan itselleen mukavan paikan toimiston legendaaristen sohvien syleilystä, viettämään laatuaikaa kritiikkiläisten seurassa ja siemalla samalla hiljalleen höyryävän kupillisen teetä tai kahvia. Jokaista päivystystä on aina pitämässä yksi hallituslainen.

Bileet

Kritiikki on aktiivinen ainejärjestö etenkin juhlakulttuurin saralla. Perinteisiin menoihimme kuuluvat uusille ykkösille järjestettävät Kastajaiset ja Mustien viittojen yö sekä jokavuotiset ”klassikot” pikkujoulut, Eriksgatan (Eerikinkadun juottoloiden kierros) ja Kritiikki ry:n vuosijuhlat huhtikuussa. Näiden lisäksi suosittuja ovat muutaman kerran vuodessa järjestettävät sitsit, joissa juominen, laulaminen, syöminen ja hauskanpito kuuluvat asiaan. Pyrimme järjestämään bileitä myös humanistirakkaassa Dynamossa. Kritiikin bilekalenteri kuitenkin elää vuosittain ja tarkemmat tiedot juhlista saat nettisivujen ajankohtaista-palstalta, sähköpostilistalta sekä Kritiikin Facebookista.

Liikunta

Kritiikillä on ympäri lukuvuoden monipuolista liikuntatoimintaa muun toiminnan ohella. Kritiikki osallistuu Sammonmalja-osaturnauksiin, lenkkeilee, pelaa palloiluotteluita muita ainejärjestöjä vastaan sekä tutustuttaa jäsenistöään uusin lajeihin.

Kritiikki osallistuu Sammonmalja osaturnauksiin lukuvuosittain. Sammonmaljan osaturnauksien lisäksi pelaa vuosittain ystävyysotteluita muita ainejärjestöjä vastaan futsalissa, jalkapallossa ja pesäpallossa.

Kritiikissä on tapana lenkkeillä yhdessä. Kaksi kertaa kuukaudessa ympäri lukuvuoden järjestetään lenkki, jonka jälkeen pidetään vielä lenkkisauna YO-kylässä. Lisäksi lukuvuoden aikana järjestetään useampia urheilulajikokeiluja. Kokeiltuja lajeja ovat olleet esimerkiksi twerkkaus ja pienpistooliammunta. Lajikokeilut järjestetään jäsenistön esittämien toiveiden mukaisesti. Kerran lukuvuodessa järjestetään myös petanque-ottelu historia-aineiden henkilökuntaa vastaan sekä kysynnän mukaan pyöräretki Ruissaloon.

Ekskursiot

Kritiikki tarjoaa kaiken juhlimisen ja urheilutoiminnan lisäksi myös hengen ravintoa ja kulturelleja elämyksiä ekskursioiden muodossa. Ekskursiot voivat suuntautua perinteisesti teattereihin, konsertteihin, museoihin yms., mutta myös erikoisempia ja laajempia aktiviteetteja on mahdollista kehitellä aina ulkomaanekskursioita myöten. Vain luovuutemme (ja taloustilanteemme 🙂 ) ovat rajoina ekskursioiden järjestämisessä. Kritiikin kulttuuri- ja ekskursiovastaavat ottavat toivomuksianne ja ehdotuksianne ilomielin vastaan.

Viini-, olut- ja elokuvaillat

Kritiikki yhdistää myös juoman ja kulttuurin järjestämällä lämminhenkisiä viini-iltoja pari kertaa vuodessa. Tällöin keräydymme yhteen nautiskelemaan tätä elämän nektariinia; tutustumme siis erilaisiin viineihin tiettyyn teemaan liittyen ja asiaankuuluvasti maistelemme myös juustoja ja keskustelemme illan aiheesta. Viini-iltojen lisäksi vähintään kerran vuodessa pidetään vastaavanlainen olutilta.

Elokuvaillat järjestetään yleensä Turku-salissa tai vastaavassa tilassa, ja niiden tarjontaan voi  itse vaikuttaa olemalla yhteydessä kulttuurivastaaviin. Viimeisimpänä vilityksenä Kritiikissä on alettu järjestää youtube-iltoja, joissa katsellaan yhdessä valkokankaalta hauskoja tai muuten näkemisen arvoisia youtube-videoita.

Peli-illat

Kritiikki kokoontuu noin kerran kuussa Turku-saliin, kampuskappeliin tai milloin mihinkin pelaamaan erilaisia lauta- ja kortti- yms. pelejä.